sobota, 30 marca 2013

Przepis na " Krówkę " ! :D

Zacznijmy od składników :
 -Krem Karpatka
 -margaryna lub kostka masła
 - schłodzone mleko [ 400 ml ]
 - masa krówkowa o smaku karmelowym
 - krakersy [ 1 paczka ]
 - herbatniki [ ok. 20 sztuk ]
 - schłodzona śmietanka [ 30% ]
 - śnieżka lub śmietan fix do ubijania śmietany
 - kakao

Wykonanie ;

1.Wyłóż krakersami brytwankę.
2. Następnie rozetrzyj margarynę.


3.Wsyp krem karpatkowy do naczynia ze schłodzonym mlekiem. Potem zmiksuj aż to powstania gęstej masy.

 



4.Połącz krem karpatkowy z utartą margaryną i miksuj dopóki składniki nie utworzą spójnej całości.





5.Tak przygotowaną masę wyłóż na krakersy.
 








6. Na tą masę należy ułożyć herbatniki [ niestety zapomniałam zrobić zdjęcia ] a na herbatniki masę krówkową

  7. Kolejnym krokiem będzie ułożenie krakersów na masie krówkowej.[ zabrakło mi krakersów więc użyłam herbatników :D ]
8. Ostatnim etapem będzie ubicie śmietany i ułożenie jej na ciastkach.

9. Dla lepszego efektu posyp ciasto kakaem i wstaw ciasto na kilka godzin do lodówki.
 10. SMACZNEGO ! ; ))




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz