-Krem Karpatka
-margaryna lub kostka masła
- schłodzone mleko [ 400 ml ]
- masa krówkowa o smaku karmelowym
- krakersy [ 1 paczka ]
- herbatniki [ ok. 20 sztuk ]
- schłodzona śmietanka [ 30% ]
- śnieżka lub śmietan fix do ubijania śmietany
- kakao
Wykonanie ;
1.Wyłóż krakersami brytwankę.
2. Następnie rozetrzyj margarynę.
3.Wsyp krem karpatkowy do naczynia ze schłodzonym mlekiem. Potem zmiksuj aż to powstania gęstej masy.
4.Połącz krem karpatkowy z utartą margaryną i miksuj dopóki składniki nie utworzą spójnej całości.
5.Tak przygotowaną masę wyłóż na krakersy.
6. Na tą masę należy ułożyć herbatniki [ niestety zapomniałam zrobić zdjęcia ] a na herbatniki masę krówkową
8. Ostatnim etapem będzie ubicie śmietany i ułożenie jej na ciastkach.
9. Dla lepszego efektu posyp ciasto kakaem i wstaw ciasto na kilka godzin do lodówki.
10. SMACZNEGO ! ; ))